25 Mart 2020 Çarşamba

Gıda Üretiminde Yol almak

Giriş
Bu panel, küçük ölçekli bağlamın
tarım ve balıkçılık yeni zorluklar ve
sürdürülebilir HCI fırsatları. Çiftçiler ve
fisherpersons ortaya çıkan birkaç
iklim değişikliği dahil çevresel krizler,
aşırı avlanma ve su kıtlığı; onlar da temsil eder
dünyadaki en fazla işçi sayısı. verilmiş
hem sayılarını hem de yaptıkları hayati işi, CHI
bu alandaki müdahaleler muazzam olabilir
2
çevresel kaygıları ele almadaki etkisi ve
dünyanın en çoğunun hayatlarını iyileştirmek
savunmasız vatandaşlar.
Küçük ölçekli üreticilerle çalışmak da zorluklar yaşıyor
tomurcuklanmada yer alan varsayımların çoğu
sürdürülebilir HCI hareketi. Bugüne kadar sürdürülebilir CHI
büyük ölçüde bu tür çevresel etkilere odaklanmıştır
ürün geri dönüşümü ve evsel olarak tüketici davranışları
enerji tüketimi. Biz genellikle çerçeveli
Bireysel kaynak açısından sürdürülebilirlik
daha az tüketmenin sık olduğu yerlerde koruma
teşvik edilecek normatif bir değer olarak anlaşılır
bir dizi ikna edici teknoloji sayesinde
bireysel davranışı etkileyen [1]. Az para ödedik
bu davranışların nasıl bağlantılı olduğuna dikkat etmek ve
ekonomi de dahil olmak üzere daha geniş sosyal faktörler tarafından şekillendirilmiş,
politika ve kültür [3]. Daha fazla baktığımızda
tedarik zinciri, sorunların daha da arttığını görüyoruz
karmaşık, ama aynı zamanda potansiyel etkinin büyük olduğunu.
Gıda Maddeleri Üretimi ve Çevre
Gıda üretimi açık ara en büyük sektör
dünya. Bazı tahminlere göre, 1.8 milyar kadar
insanlar - dünyanın çalışan nüfusunun tam yarısı -
tarımda istihdam. Bunlardan çoğunluğu
küçük ölçekli tarımda; ABD'de baskın olmasına rağmen,
büyük ölçekli endüstriyel tarım nispeten nadirdir
global.
Çiftçiler ve balıkçılar,
küresel çevre tehditleri. İklim değişikliği zaten
büyüme mevsimlerini [9] ve balık popülasyonlarını [1] etkiler.
Su kıtlığı, ekin hataları ve gıda ile bağlantılıdır
eksiklikler [7]. Aynı zamanda gıda üreticileri de
çevresel bozulmaya neden olur. Tarım
açık ara en büyük tatlı su tüketicisi
dünya [8]; gübre kullanımı hem
petrol üretimi ve yeraltı suları
bulaşma [2]. Aşırı avlanma ciddi
dünya balık popülasyonlarının sürdürülebilirliğine yönelik tehdit [5].
Çevresel değişime karşı kırılganlıkları göz önüne alındığında,
çevresel tehditler yaratmada zorluk ve
dünya nüfusunun çoğunun
beslenmesi için, küçük ölçekli gıda üreticilerinin herhangi birinin merkezinde olması gerektiği iddia edilebilir.
dahil olmak üzere ciddi sürdürülebilirlik hareketi
HCI topluluğu içinde oluşuyor.
Sürdürülebilirliği Karıştırmak
Çünkü çalışmaları doğal olarak
dünya, çiftçiler ve balıkçılar
ekosistem tehditleri ve genellikle
Sürdürülebilirlik. Ancak, ne anlama geldiğini
çevreye karşı sorumlu olmak anlamına gelir
ekonomik uygulanabilirlik ve
daha nüanslı formülasyonlara yol açan kültürel kimlik
CHI araştırmalarında varsayılandan daha fazla sürdürebilir.
Örneğin, New Mexico ile yürütülen saha çalışması
çiftçiler [4] bazı çiftçilerin taşkın olduğunu düşündü
sulama damla sistemlerinden daha sürdürülebilir
görünüşte daha az su kullanıyor - çünkü sel
sistemler doğal yağmur döngülerini daha yakından taklit eder ve
bakımı daha az masraflıdır. Diğer çiftçiler kanalizasyon sistemlerini tercih ettiler çünkü bunlar
geleneksel kültür ve taban yönetimi
sulama programlarından daha sürdürülebilir olarak görülüyordu
bu eylemi özelleştirir ve bu nedenle resmi
politika ve hiyerarşik karar verme.Ayrıca, dünyadaki yiyeceklerin çoğunun
üreticiler geçim kaynağı veya geçim kaynağı tarım ve balıkçılıkla uğraşmaktadır. Onların varlığı
çevresel olaylardan sürekli risk altında
net ve sosyal alanda daha az ürün veya balık
bu ürünler için daha düşük fiyatlara neden olan olgular
ve balık. Bu onları güvencesiz bir konuma yerleştirir. üzerinde
bir yandan, kesinlikle
ekosistemlerde sürdürülebilir uygulamalar
yaşar. Aynı zamanda onlar tarafından harap edilebilirler
çevresel olarak motive edilen politikalar - örneğin,
balıkçılık kotalarında veya sulama programlarında azalma—
üretebilecekleri gıda miktarını sınırlar.
Bu örnekler,
çevresel, ekonomik,
ve sosyal kaygılar. Bu “üç sütun”
sürdürülebilirlik,
sürdürülebilirlik bilginleri ve 2002'de vurgulanmıştır
Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Deklarasyonu
[8]. Bununla birlikte, büyük ölçüde
sürdürülebilir HCI literatürü;
(ağırlıklı olarak)
kentsel ve orta-üst-sınıf) tüketici davranışı.
Tasarım için Çıkarımlar
İhtiyaç ve yönelimi alan sistemler tasarlamak
küçük ölçekli gıda üreticilerinin
CHI uygulayıcılarına karmaşık talepler. Gerektirir
tasarımcılar ve araştırmacılar ekonomik ve
ekolojik mücadele ederken sosyal sürdürülebilirlik
kaygılar. Bu da sırasıyla
sosyal ve derinlemesine araştırma yapabilen araştırma yöntemleri
kaçabilecek kullanıcı deneyiminin kültürel boyutları
geleneksel ihtiyaç değerlendirme faaliyetleri. Ayrıca
başarılı tasarımların kullanıcıların duygusal olarak ele alınmasını,
ideolojik ve sosyal ihtiyaçları aynı zamanda
gerçek dünya sorunlarına pratik çözümler sunar.
Küçük ölçekli gıda üreticilerine bakıldığında
sürdürülebilir HCI'yı mevcut olanın ötesine taşımak
kişisel tüketim izleme ile meşgul olma.
Örneğin, son projeler
“adil işlem gören” ürünleri izlemek için dijital teknolojiler [6],
veya kırsal çiftçiler arasında bilgi paylaşımını teşvik etmek
[7]. Bu örneklerin,
çok çeşitli yeni ürün, hizmet ve kullanım
"üçlü alt çizgiyi" ele alan modeller
ekonomik, sosyal ve çevresel sürdürülebilirlik.
Buna ek olarak, gelişmiş bölgelerde, vatandaşlar aksi takdirde
çok işlenmiş gıdaları tüketmeye alışkın
büyük ölçekli üretim ve dağıtım zincirleri
kentsel, banliyö ve yarı kırsalları yeniden dönüştürmeye başladı
yüksek lokalize organik gıda için çimenler ve arazi. bir
etkileşimli teknolojilerin olumlu kullanımı
bölünmeleri birleştirmenin bir yolu olarak bu eğilimleri teşvik etmek
kendimizle doğal dünya arasında ve
bu yeni küçük ölçekli çiftçileri
geleneksel geçim kaynağı küçük ölçekli çiftçileri teşvik etmek
toprağı geri almak için küresel ölçekte toplumsal hareketler
sürdürülebilir kullanım için.
Panel Hakkında
Panel son araştırma ve tasarıma odaklanacak
küçük ölçekli gıdaların ihtiyaç ve çıkarlarına yönelik
üreticileri. Örnek olay incelemeleri, canlı tartışmalar,
ve seyirci katılımı yüksek sesle merak edeceğiz
çiftçiler ve balıkçılar tomurcuklananlara ne demeli
sürdürülebilir HCI topluluğu ve bunun içinde ne var
topluluk onlara sunmak zorunda.
4
Panelistler
Tad Hirsch Intel’li Kıdemli Araştırmacı Bilim Adamı
İnsanlar ve Uygulamalar Araştırma grubu. Doktora derecesi var.
ve MIT’lerden Medya Sanatları ve Bilimleri Yüksek Lisansı
Medya Laboratuarı ve Etkileşim Tasarımında Yüksek Lisans
Carnegie Mellon Üniversitesi. Tad,
panel.
Phoebe Sengers, doçent
Bilişim Bilimi ile Bilim ve Teknoloji Çalışmaları
Cornell Üniversitesi. Yapay Doktora derecesi aldı.
Carnegie-Mellon'dan İstihbarat ve Kültürel Teori
1998 yılında üniversite.
Eli Blevis, bilişim alanında doçent
İnsan-Bilgisayar Etkileşimi Tasarım programı
Indiana Bilişim ve Bilgi İşlem Okulu
Üniversitesi, Bloomington. Birincil araştırma alanı,
ve en çok tanındığı kişi sürdürülebilir
etkileşim dizaynı.
Richard Beckwith, Intel ile bir araştırma psikoloğudur
Hillsboro, OR'daki laboratuvarlar ve Halkın bir parçasıdır ve
Uygulama Araştırma Grubu. Intel'e gelmeden önce
1996'da araştırma görevlisi olarak çalıştı.
Northwestern Üniversitesi Öğrenim Enstitüsü
Bilimleri (1991-1996),
Princeton Üniversitesi’nin Bilişsel Bilim Laboratuvarı
(1986-1991) ve Gelişim Doktorasını aldı
Columbia Üniversitesi'nden Psikoloji (1986).
Tapan Parikh UC'de Yardımcı Doçenttir
Berkeley Enformasyon Okulu. Sc.B.
Brown Üniversitesi Moleküler Modelleme bölümü,
Diğer yazımıza göz atmak isterseniz Gıda Fiyatlarındaki değişiklikler


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder